HCB Karviná
Zápasy
so 27.2.2021 |

Zápas Kopřivnice - Zubří

Zápasové menu

První poločas nabídl vyrovnanou podívanou, kdy si ani jeden z týmů žádný větší náskok vypracovat nedokázal. Nejblíže tomu byli Kopřivničtí okolo šestnácté minuty, tříbrankové manko ale hosté rychle vymazali. Do kabin navíc nakonec odcházeli o gól spokojenější. Podobná podívaná pokračovala až do padesáté minuty. Zlom pak přišel deset minut před koncem utkání. Tyto minuty opanovali domácí borci, hlavně v brance řádil španělský brankář Ignasi Admella Izard. Kopřivnice Zubří odskočila až na rozdíl šesti branek a v posledních pár minutách už si důležitou výhru jen hlídala.

„Výhru jsme obrovsky potřebovali, doufám, že to je ten potřebný impulz k tomu, abychom play-off uhráli," konečně se zaradoval trenér Kopřivnice Lubomír Veřmiřovský. "Odehráli jsme solidní duel, v prvním poločase jsme tahali útok přesně tak, jak jej trénujeme. Zase jsme se ale sráželi neproměněnými šancemi, což se nám podařilo eliminovat ve druhém poločase, kdy nám tam napadalo všechno a navíc nás v brance podržel Admella. Výhra je tříbodová, se Zubřím máme teď lepší vzájemný zápas. Spadl nám kámen ze srdce. Zápasy jsme předtím odehráli podobně, ale nedávali jsme šance. Teď ale musíme pokračovat dál," nechce se uspokojit důležitým vítězstvím kopřivnický kouč.

"Dnes se nám nepovedla druhá fáze, kdy jsme zklamali v koncovce, vše umocnily technické chyby. Bohužel se projevila větší zkušenost na straně soupeře. Naplno se začala projevovat asi od 37. minuty, kdy jsme začali zlehka panikařit a ten klid nás pak opustil. Zahodili jsme spoustu šancí a přestali jsme na soupeře tlačit. Kopřivnice zagresivnila obranu, s čímž jsme se nedokázali vyrovnat," viděl hlavní rozdíly mezi výkony obou celků zuberský trenér Michal Tonar a dodal: "Je to asi taková nováčkovská daň, protože ten mančaft je hodně mladý a takové tlaky na hřišti není asi schopný ještě úplně zvládat. Za týden máme novou šanci. Všichni ale víme, že minimálně dva body ze zápasů s Lovosicemi a Frýdkem-Místkem budeme potřebovat, taková je postupová matematika. Z dnešního neúspěchu se ale nesmíme hroutit, naopak. Musíme si vše srovnat v hlavách a co nejlépe se připravit."

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici